Gianina Șerban (AUR) despre înființarea Gărzii Forestiere Naționale: Este nevoie de mai multă monitorizare pe teren

Coaliția PSD-PNL-UDMR speră ca prin înființarea Gărzii Forestiere Naționale, cu sediu în municipiul București, să stopeze traficul ilegal de lemn. În acest sens, Camera Deputaților a adoptat luna aceasta un proiect de lege care aprobă ordonanţa de urgenţă a Guvernului 77/2021 referitoare la funcționarea acestei instituții. Deputata AUR Gianina Șerban consideră că, deși inițiativa este binevenită, modul în care este implementată ridică semne de întrebare.

Într-o declarație de presă, Gianina Șerban a punctat că AUR este împotriva înființării instituției Gărzii Forestiere Naționale, dar „susține întărirea gărzii forestiere și a tuturor instituțiilor de resort ce au ca obiect protecția mediului”.

Motivul este acela că înființarea acestei instituții presupune deschiderea unui nou sediu în București cu cel puțin 85 de posturi, o chestiune inutilă și fără efecte în teren, în contextul în care Gărzile Forestiere teritoriale duc lipsă de personal, pregătire adecvată și aparatură de ultimă generație.

Gianina Șerban a mai spus că poziționarea AUR este împotriva alocării în București a unor posturi de specialiști în silvicultură în cadrul Gărzii Forestiere Naționale, în loc să înființăm asemenea locuri de muncă în teritoriu pentru monitorizarea situației de la fața locului. „Suntem împotriva nepotismelor și a integrării oamenilor apropiați partidelor aflate la conducere, adică nu încurajăm sinecurile de partid”, a conchis deputata AUR.