Gianina Șerban (AUR), de Ziua mondială a mediului înconjurător: Vremea promisiunilor a trecut, este timpul să acționăm

Gianina Șerban, deputată AUR de Ilfov a lansat un apel cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, marcată pe 5 iunie în fiecare an, în care solicită atât autorităților, cât și cetățenilor simpli, să se implice în acțiuni care să contribuie la protejarea mediului înconjurător. În caz contrar, vom fi afectați cu toții de consecințele poluării mediului și a defrișărilor ilegale din pădurile României.

Anual, această zi este sărbătorită ca o zi în care ar trebui să conștientizăm importanța acestuia și să luăm măsurile necesare, aici și acum. Nu este timp de pierdut, iar dacă până acum toți cei care aveau factorul decizional doar promiteau, acum este timpul să acționăm.”

Gianina Șerban susține că sunt necesare campanii de conștientizare și acțiune de ecologizare, precum și colectarea selectivă a deșeurilor. În plus, este nevoie de implicare și de colaborarea instituțiilor statului în vederea stopării defrișărilor masive din pădurile României.

Trebuie să avem campanii de conștientizare, trebuie să ieșim la acțiuni de ecologizare a zonelor afectate, trebuie să salvăm pădurile prin stoparea tăierilor ilegale și reîmpădurirea acestora, trebuie să colectăm deșeurile pe cât de mult selectiv, să le reciclăm și valorificăm, să utilizăm mijloace de transport nepoluante, trebuie să avem o educație ecologică cât mai bună și trebuie ca fiecare dintre noi să contribuie la protejarea mediului atât cât poate, pentru că, doar așa, cu pași mici dar constanți, vom avea un mediu verde, curat și sănătos pentru noi și copiii noștri.”

Deputat a subliniat că lipsa de respect față de mediu, ne va afecta sănătatea și modul în care ne desfășurăm activitățile de zi cu zi.

Trebuie să avem în vedere: faptul că, fără un mediu înconjurător cât mai propice, nu ne putem desfășura activitățile zilnice, starea noastră de sănătate va fi serios afectată, iar schimbările climatice pe care cu toții le resimțim deja, vor distruge ceea ce noi am creat, prin furtuni violente, viituri și fenomene meteorologice extreme”.

Cu puțin mai mult optimism, această sărbătoare a mediului eu aș vrea să o intitulez Săptămâna mediului! Cu siguranță, mediul înconjurător merită mult mai mult!”