ROPRES

Gianina Șerban (AUR): Apel pentru deblocarea programelor privind protecția mediului

Distribuiți acest articol!

Gianina Șerban, deputat AUR, a făcut un apel către Ministerului Mediului și către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) prin care solicită deblocarea programelor privind protecția mediului, precum și simplificarea procedurilor și accelerarea digitalizării. Apelul a fost făcut în condițiile în care președintele AFM a anunțat recent că numărul de semnături necesar pentru aprobarea dosarelor va fi redus de la 8 la 7 – când adevăratele probleme sunt în continuare nerezolvate.

Gianina Șerban arată că programe importante sunt în continuare blocate. Printre acestea se numără „Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională” sau „Casa Eficientă Energetic”.

Casa Eficientă Energetic are ca obiect principal izolarea locuințelor, crescând astfel performanța energetică și/sau utilizarea de energii regenerabile, astfel proprietarii de locuințe puteau primi o finanțare nerambursabilă de până la 70.000 lei (60% din proiect). Pe hârtie, programele sunt foarte eficiente însă, în realitate acestea sunt blocate, nefiind decontate, de multe ori fiind blocate de birocrație și din lipsa personalului, din cei 75 de angajați ai Direcției Generale Proiecte, doar 5 se ocupă de acest program”, explică deputata AUR.

Gianina Șerban a subliniat că Administrația Fondului pentru Mediu „ar trebui să fie instituția care să genereze cele mai bune programe care să vină în sprijinul cetățenilor pentru a putea reduce impactul negativ și poluarea masivă pe care activitățile antropice le creează zi de zi”.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...