Gheorghiţă: 50% din populaţia adultă peste 18 ani s-a imunizat cu cel puţin o doză

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat joi că în prezent 50% din populaţia adultă peste 18 ani s-a imunizat cu cel puţin o doză.

“În momentul acesta avem 50% din populaţia adultă peste 18 ani care are cel puţin o doză de vaccin. Practic, am atins acest prag de vaccinare în populaţie adultă. Din populaţia totală rezidentă în România, rata de vaccinare se apropie de 41,8%. (…) În momentul de faţă, sunt peste 2,33 milioane de persoane care au primit doza de booster din cele eligibile, ceea ce înseamnă un procent de aproximativ 40% din cei care pot să efectueze boosterul la acest moment care s-au prezent pentru efectuarea acestui tip de vaccin”, a spus medicul militar.

Potrivit acestuia, 747 de centre de vaccinare cu 1.056 de fluxuri sunt active, între acestea fiind incluse şi 232 de cabinete de vaccinare pediatrice.

Valeriu Gheorghiţă a afirmat că rata de vaccinare în Bucureşti este de aproape 67%.

“Sunt şapte judeţe care au rată de vaccinare între 50% şi 60% – Cluj, Constanţa, Sibiu, Ilfov, Tulcea, Braşov şi Timiş -, alte 24 de judeţe care au rată de vaccinare între 40% şi 50% şi zece judeţe care au între 30% şi 40%”, a arătat reprezentantul CNCAV. AGERPRES

 » Aflați mai multe informații aici.