Gheorghe Flutur a reușit să-și pună un subordonat ca prefect

Lupta din coaliţia de guvernare pentru numirea prefecţilor este cunoscută şi a dus la negocieri de durată, dar campionul acestora pare a fi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur (PNL), care a reuşit să aibă un subordonat numit prefect al Sucevei, deşi propunerea a venit din partea USR.

Seful Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a reușit, însă, să-și pună un subordonat ca prefect, dar – culmea! – din partea USR, care a anunțat că propunerea „lor” este Iulian Cimpoeșu. Acesta, cum sustin cei de la fantome.info, e subordonat direct al lui Flutur, pentru că este muzeograf la Muzeul de Istorie Suceava, instituție aflată în directa subordine a Președintelui CJ Suceava. Deci, ca să-și poată asigura liniștea, Gheorghe Flutur „a pus batista pe țambalul” USR, cum s-ar zice.

Florin Cîţu a afirmat, joi seară, că  toate persoanele care vor fi propuse pentru a ocupa funcţii de prefect, subprefect, secretar de stat sau subsecretar de stat vor fi evaluate.

„Partidele  propun, şi prefecţi, şi subprefecţi, şi secretari de stat, dar toţi trebuie evaluaţi. Sunt trei principii de la care nu abdic: fără penali în funcţii publice, fără conflicte de interese şi profesionişti. Pe fiecare funcţie mă uit la fiecare persoană la aceste criterii. Să presupunem că-mi scapă cineva şi l-am numit şi aflăm informaţia după aceea. Imediat îl voi retrage. Nu ne jucăm cu aşa ceva în acest mandat”, a declarat Florin Cîţu, la Digi 24.

Sursă text: romaniatv.net

Sursă foto: ziuanews.ro