ROPRES

Gheorghe Cătană: Propunerea AUR privind simplificarea unor proceduri în domeniul construcțiilor a fost adoptată de Senat

Distribuiți acest articol!

Senatul a adoptat miercuri, 21 septembrie, inițiativa legislativă a Alianței pentru Unirea Românilor privind simplificarea unor proceduri în domeniul construcțiilor, cu 89 de voturi „pentru”, a transmis senatorul AUR Gheorghe Cătană. Propunerea primise anterior aviz favorabil de la Consiliul Legislativ, Consiliul Economic și Social, Comisia pentru Mediu din cadrul Senatului, precum și punct de vedere favorabil de la Guvern.

Până acum, potrivit Legii nr. 50/1991, lucrările de construcții puteau fi demarate doar în urma obținerii autorizației de construire sau de desființare. „Autorizația este emisă de autoritățile administrației publice locale competente, pe baza documentaţiilor de urbanism, avizate şi aprobate potrivit legii, în termen 30 de zile. Există însă numeroase cazuri când durează și câteva luni. În plus, în cazul în care survin modificări privind lucrările autorizate, investitorul/beneficiarul are obligaţia de a opri lucrările, după caz, şi de a solicita o nouă autorizaţie de construire”, a explicat Gheorghe Cătană, care a subliniat că inițiativa AUR propune simplificarea unor proceduri.

Astfel, potrivit informațiilor, proiectul de lege AUR are ca obiect modificarea alineatului (151) al art. 7 pct. (3) lit.c) al actului normativ vizat prin prezentul proiect, prin simplificarea documentației tehnice necesar a fi depusă de investitor/beneficiar, în vederea obţinerii unei noi autorizaţii de construire, ca urmare a modificării de temă apărută în timpul executării lucrărilor deja autorizate, cu indicarea actelor ce vor compune noua documentaţie.

Aceste modificări urmăresc să vină în sprijinul investitorilor/beneficiarilor, care vor depune doar acele documente care modifică, prin schimbarea de temă, documentaţia iniţială, depusă în vederea obţinerii autorizaţiei de construire, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

Țin să le mulțumesc colegilor de la celelalte formațiuni politice parlamentare care au înțeles importanța modificărilor propuse de AUR și care au votat pentru adoptarea acestei proiect de lege”, a declarat senatorul AUR Gheorghe Cătană.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...