ROPRES

Gheorghe Cătană (AUR): ASF, instituția politizată de PSD și PNL, a girat escrocherii de tipul City Insurance

Distribuiți acest articol!

Români au parte de noi scumpiri – după creșterea costurilor cu energia electrică și efectele inflației asupra coșului zilnic de cumpărături, urmează creșterea prețurilor la RCA. Potrivit tarifelor publicate de ASF, asigurările RCA vor fi mai scumpe chiar cu peste 40%, comparativ cu tarifele de referință din luna august ori februarie 2022. Senatorul AUR Gheorghe-Adrian Cătană atrage atenția că ASF este o instituție politizată, a cărei conducere nu face absolut nimic pentru români.

Într-o declarație politică, senatorul Cătană critică dur alianța PSD-PNL pentru faptul că se comportă de parcă ar fi în opoziție când este vorba despre teme de importanță majoră precum creșterea prețurilor la RCA, probleme din sistemul sanitar, însă își apără cu strășnicie interesele proprii şi sinecurile de partid.

„Stimaţi colegi din PSD şi PNL: ştiţi cumva cine susţine preşedintele ASF? Ştiţi cumva ce partid a dat vicepreşedintele ASF? Ştiţi cumva cine sunt cei care încasează 12.000 Euro lunar pentru a nu face absolut nimic pentru români?

Una din dovezile acestei nesimţiri marca ASF este declaraţia recentă a purtătorului de cuvânt, care a anunţat că au observat emoţia de pe piaţă, de parcă asta este cea mai mare problemă, şi nu faptul că preţurile se vor majora cu aproape 40%. Dar emoţia unui român care se va duce şi va plăti câteva mii de lei pentru un RCA cine o observă, stimaţi sinecurişti?”, a declarat senatorul AUR.

Adrian Cătană a subliniat că atât președintele și vicepreşedintele ASF, cât și membrii Consiliului de Administraţie, „toţi unşi politic şi absolut fără nicio calitate umană şi profesională”, trebuie evaluați şi după fiecare eșec major din piață sau după majorări excesive ale prețurilor, nu doar după finalizarea mandatului.

Senatorul AUR a atras atenția că tot ASF a girat și escrocheria ce au dus la falimentul City Insurance, când tot românii au suferit cel mai mult.

„După un an şi aproape jumătate de guvernare pesedisto-penelistă, concluzia este că România este o ţară de oameni emotivi, care reacționează nejustificat de fiecare dată când se mai scumpește câte ceva. Probabil chiar vă şi deranjează faptul că sunteţi faultaţi de opoziţie şi de români de fiecare dată când, sub atenta voastră guvernare, mai cresc un pic preţurile. Vă cam incomodăm, nu-i aşa?”, a spus în încheierea declarație politice senatorul Gheorghe-Adrian Cătană.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...