ROPRES

Germania spune că cererea Poloniei de a trimite sisteme Patriot direct în Ucraina trebuie discutată cu NATO

Distribuiți acest articol!

Ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, a subliniat că utilizarea sistemelor de apărare ale NATO în afara teritoriului său trebuie să fie agreată de toate statele membre, relatează CNN.

Afirmațiile vin după ce ministrul polonez al apărării a declarat miercuri că Berlinul ar trebui să trimită sistemele de apărare antiaeriană cu rachete Patriot direct în Ucraina și nu în Polonia.

”Este important pentru noi ca Polonia să se poată baza pe aliați pentru a fi alături unii de alții – chiar și în vremuri dificile – și în special Polonia în poziția sa expusă”, a declarat Lambrecht joi reporterilor la Berlin.

”Acesta este motivul pentru care ne-am oferit să sprijinim poliția aeriană și să oferim (sisteme) Patriot. Sistemele Patriot fac parte din apărarea aeriană integrată a NATO, motiv pentru care a fost posibil să facem această propunere Poloniei”, a adăugat ministrul.

”Propunerile care se abat de la aceasta trebuie discutate acum cu NATO și cu aliații noștri”, a conchis Lambrecht.

Luni, Germania a oferit asistență Poloniei în furnizarea de sisteme antirachetă, inclusiv sistemul de apărare antirachetă Patriot, pentru a ajuta Varșovia să își consolideze capacitatea de apărare aeriană, în urma unui atac mortal cu rachete pe teritoriul polonez, în apropiere de frontiera ucraineană, la 15 noiembrie.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...