Germania. Nemții contestă dictatura COVID-19. Proteste masive în numeroase orașe împotriva restricţiilor şi vaccinării obligatorii

Mii de persoane au manifestat sâmbătă în mai multe oraşe din Germania pentru a protesta împotriva restricţiilor şi vaccinării obligatorii împotriva COVID-19, informează DPA.

În oraşul Freiburg din sud-vestul Germaniei, circa 4.500 de persoane au participat la o demonstraţie împotriva vaccinării obligatorii şi altor măsuri propuse pentru combaterea pandemiei, potrivit poliţiei. La rândul lor, organizatorii demonstraţiei au estimat o participare de circa 7.000 de persoane, informează News.ro

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, nu s-au înregistrat incidente, chiar dacă mai mulţi contra-demonstranţi au încercat să blocheze cu biciclete marşul.

În Brandenburg an der Havel, un oraş situat la vest de Berlin, poliţia a împrăştiat o demonstraţie neautorizată împotriva restricţiilor. Protestatarii sunt acuzaţi că au participat la o manifestaţie neautorizată şi nu au purtat măşti sanitare.

Mai multe sute de persoane au protestat sâmbătă şi în oraşul Schwerin din nord-estul landului Mecklenburg – Pomerania Inferioară. Poliţia a estimat la maxim 900 numărul de participanţi.

Sursa foto: dw.com