George Simion: PSD-ul lui Ciolacu face afaceri cu Rusia în Portul Constanța

Liderul opoziției din România, George Simion, lansează acuzații grave împotriva PSD și a liderului său, Marcel Ciolacu, referitoare la afacerile cu Rusia în Portul Constanța.

,,Premierul României Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu și directorul Portului Constanța, Florin Vizan, acționează în susținerea intereselor Rusiei prin facilitarea importurilor de gaze și produse petroliere în Portul Constanța. Acest lucru se realizează prin intermediul unei serii de companii înregistrate în diferite state ale Uniunii Europene, inclusiv România​​.

Florin Vizan a fost numit în funcție fără respectarea procedurilor legale, cu implicarea directă a unor figuri politice de prim rang. Acesta a ajuns director al Portului Constanța fără concurs, condiție obligatorie pentru angajarea la stat, printr-o schimbare legislativă inițiată de „avocata interlopilor”, Laura Vicol, la solicitarea lui Sorin Grindeanu​​.”, susține președintele AUR, George Simion.

George Simion afirmă că Vladimir Putin a activat o rețea care continuă să livreze produse petroliere în Uniunea Europeană, cu ajutorul oficialilor români, prin intermediul unor scheme de amestecare ascunse. Aceste operațiuni au legături directe cu vârful Partidului Social Democrat din România​​.

,,Corupții de la București și Kiev fac afaceri cu produse petroliere din Rusia. Oficialii regimului Zelenski nu au impus o interdicție explicită privind livrările de GPL de origine rusă, facilitând astfel afacerile cu gaze rusești, cu ajutorul intermediarilor de la București​​, Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu.”, mai susține președintele AUR.

George Simion afirmă că aceste activități infracționale sunt o problemă majoră de corupție și influență străină în România, ridicând întrebări serioase despre securitatea națională și integritatea liderilor politici de la vârful PSD.