George Simion: Nu e normal ca jumătate din banii unei firme românești să se ducă pe taxe. Trebuie scăzute

George Simion, liderul AUR, a subliniat disfuncționalitățile sistemului fiscal actual, care impune o povară nesustenabilă asupra mediului de afaceri din România. „Nu este normal ca jumătate din banii unei firme românești să se ducă pe taxe”, a declarat Simion, evidențiind necesitatea unei reforme fiscale care să sprijine dezvoltarea economică și să stimuleze creșterea salariilor.

Programul AUR propune o serie de măsuri radicale pentru a reduce presiunea fiscală asupra companiilor și a salariaților. Printre acestea se numără reducerea drastică a taxelor și a contribuțiilor la sistemul de pensii, asigurări sociale și sănătate până la un nivel maxim cumulat de 25% din salariul angajatului pentru primii 5.000 lei din salariul brut. „Această măsură va lăsa mai mulți bani în buzunarele românilor și va stimula consumul intern”, a explicat Simion.

De asemenea, liderul AUR a subliniat necesitatea de a reduce presiunea asupra mediului de afaceri, propunând ca instituțiile statului să nu poată controla mai mult de o dată pe an același agent economic, în lipsa constatării unor nereguli. „Trebuie să permitem mediului de afaceri să se concentreze pe activitatea economică, nu să se împotmolească în birocrație și controale interminabile”, a adăugat el.

În ceea ce privește politica fiscală, AUR propune simplificarea acesteia prin stabilirea unui impozit pe cifra de afaceri de 2% pentru companiile cu o cifră de afaceri mai mică de 5 milioane de euro și un impozit pe profit de 16% pentru companiile cu cifra de afaceri egală sau mai mare de 5 milioane de euro. „Aceste măsuri vor stimula investițiile, vor crește competitivitatea economiei românești și vor genera locuri de muncă”, a concluzionat Simion, subliniind angajamentul partidului său pentru o schimbare radicală în favoarea mediului de afaceri și a salariaților din România.