George Simion, la Forumul Aleșilor Locali: „Este nevoie să înțelegem unde vor fi comunitățile noastre de mâine”

Președintele AUR, George Simion, a subliniat în cadrul discursului susținut la Forumul Aleșilor Locali organizat la Parlament că România are prea multe instituții, are un hățiș birocratic care împiedică poporul român să respire.


„Noi am venit în programul de guvernare cu o variantă în care reducem două treimi din instituțiile de la nivel local și, cel mai important, de la nivel central. (…) Trebuie să avem mai puțini primari, trebuie să avem mai puțini viceprimari, trebuie să avem mai puțini parlamentari, trebuie să avem mai puțini secretari de stat”, a spus George Simion.


Acesta a oferit exemplul secretarilor de stat din acest moment din Guvern. „Știți și dumneavoastră, ați mai venit la București cu alte ocazii, ați fost în birourile lor de secretari de stat – au niște birouri mari, cam de aici până în capătul sălii, au mașină, au casă de la RA APPS, au patru consilieri și nu au nicio atribuție. 50 de secretari de stat este un număr suficient pentru a conduce o țară ca România”.
În cadrul intervenției sale, George Simion i-a întrebat pe aleșii prezenți la forum dacă „din partea acestor miniștri în exces, din partea acestor secretari de stat, din partea acestor parlamentari” au obținut vreo contribuție majoră pentru comunitatea pe care o reprezintă.


„Majoritatea dintre dumneavoastră, cei prezenți aici, reprezentați alte partide politice. Ați obținut din partea acestor miniștri în exces, din partea acestor secretari de stat, din partea acestor parlamentari vreo contribuție majoră pentru comunitatea pe care o reprezentați? Am auzit de la unul dintre liderii importanți ai PNL-ului că, din lipsa de resurse, v-au chemat la lăutari. A venit domnul Virgil Guran și a spus: nu știm ce să le mai zicem la primari, nu știm cum să îi mai păcălim, când întreabă de fonduri, când întreabă și ei de o asfaltare, de o canalizare, pac, chemăm lăutarii. Nu e nicio problemă, diseară vă invităm și noi, pe cei care mai rămâneți prin București, cu mare drag, luați legătura cu coordonatorii, cu persoanele de contact. Lăutari avem și noi, dar nu îi punem la conducerea Guvernului și la conducerea Parlamentului și la conducerea țării”, a mai spus George Simion.


Liderul AUR a precizat că „e nevoie de curaj, e nevoie de viziune, e nevoie să înțelegem unde vor fi comunitățile noastre de mâine” și i-a îndemnat pe aleșii locali să refuze să mai primească explicația că „nu se poate”. „Ba se poate, mai mult, mai bine, împreună, cu altă viziune”, a conchis George Simion.


Forumul Aleșilor Locali cu tema „Redefinirea Administrației Publice locale – Eficiență, Transparență, Inovație” a fost conceput ca o platformă de dezbatere extinsă și esențială, menită să faciliteze o mai bună înțelegere a problemelor complexe cu care se confruntă administrația locală și a necesității de a redefini administrația publică.
Evenimentul reunește aleși locali de la toate partidele din România, invitați străini și specialiști în domeniul administrației publice.