George Simion face acuzații grave: achizițiile din pandemie au dus la explozia datoriei externe a României

Comisia de anchetă parlamentară privind achiziţiile din perioada pandemiei se întruneşte în această săptămână, prima şedinţă fiind convocată cel mai probabil marţi, a precizat liderul deputaţilor AUR, George Simion.

„În cadrul Comitetului liderilor am convenit cu ceilalţi lideri de grupuri parlamentare, în afara liderului PNL, că săptămâna aceasta se va întruni comisia de anchetă privind achiziţiile din timpul pandemiei, la iniţiativa AUR. Este o comisie formată în momentul acesta din 10 membri. S-au făcut în timpul pandemiei multe achiziţii ilogice, de la scandalul cu UNIFARM, până la celebrele izolete ale domnului Raed Arafat şi la spitalele modulare. Trebuie să cunoască românii, şi după aceea, în urma anchetei noastre organele abilitate, ce a stat în spatele deciziei de a face aceste achiziţii care, din câte înţelegem noi, au consumat mare pare din datoria externă acumulată în ultimii doi ani”, a declarat pentru AGERPRES George Simion.

Deputatul a adăugat că prima şedinţă ar urma să fie convocată cel mai probabil marţi, menţionând că PNL nu şi-a desemnat încă reprezentantul.

„Marți vrem să convocăm prima şedinţă a comisiei de anchetă. Toate partidele şi-au desemnat reprezentanţi, în afara de PNL. Este pe site-ul Camerei Deputaţilor. Sunt 10 membri parte a acestei comisii şi sperăm în nişte lucruri cât mai eficiente şi cu o durată cât mai scurtă”, a menţionat George Simion