George Simion, după incidentul din Parlament: „Nu m-am dus la un om de pe stradă. Eu l-am luat la rost pe un ministru hoț”

Liderul AUR George Simion a fost întrebat într-o emisiune TV dacă consideră că a depășit o linie roșie în legătură cu incidentul din Parlament și dacă regretă cele întâmplate. Simion a transmis că nu regretă că l-a luat la rost pe ministrul Virgil Popescu care, în opinia sa, este și rămâne un hoț. Liderul AUR a mai transmis că nu a fost în niciun moment pe punctul de a-l lovi pe ministru, așa cum au speculat adversarii săi.

Liderul AUR a fost întrebat într-o emisiune la B1TV dacă își regretă acțiunile violente și consideră că a depășit o linie roșie.

Nu, pentru că eu nu m-am dus la un om de pe stradă. Eu l-am luat la rost pe un ministru hoț, care este la al treilea cabinet. Și cine ne acuză? Liderul parlamentarilor PSD, Alfred Simonis, l-a făcut astăzi pe colegul meu maimuță”, a răspuns George Simion.

Mai mult, acesta a dezvăluit că a primit mai multe mesaje în care i se cerea să „îi dea una”, după momentul din Parlament în care l-a bruscat pe ministrul Energiei. Totuși, Simion a subliniat că nu trebuie să facă acest lucru.

„Eu nu cred asta. Nu trebuia să îi dau, dar ce am făcut nu regret. Accept să fiu sancționat, dar nu regret pentru că eu nu sunt hoț”, a completat liderul AUR, punctând că se bucură că nu a ajuns în situația de a-l lovi pe ministrul Virgil Popescu, deoarece atunci cariera sa politică s-ar fi încheiat.

„Ce am făcut…nu l-am lovit și mă bucur că nu s-a întâmplat pentru că s-ar fi încheiat cariera mea și acest ministru s-ar fi victimizat și nu merita”, subliniază Simion.

George Simion îi critică pe social democrați


De asemenea, acesta a apreciat că PSD-ul este mână în mână cu cei care au de profitat de pe urma creșterii tarifelor la energie, acesta fiind motivul pentru care Virgil Popescu nu a fost schimbat încă din funcție.

În urma acestei declarații, moderatorul de la B1Tv i-a reproșat lui Simion că Virgil Popescu n-a mai fost schimbat din funcție din cauza gestului lui.

„Eu știu dintr-o discuție cu liberalii că dacă dumneavoastră nu ați fi intervenit să-l agresați pe Virgil Popescu, exista posibilitatea să fie schimbat din funcție, prin demisie sau demitere. Dumneavoastră l-ați ajutat de fapt, prin momentul care l-ați creat în Parlament iar dezbaterea privind problema energiei n-a mai existat”, i-a spus jurnalistul de la B1TV lui George Simion.

Totodată, liderul AUR a subliniat că PSD l-ar fi schimbat deja pe Virgil Popescu, dacă avea intenția. Mai mult, ar fi făcut acest lucru de când a intrat la Guvernare, spune Simion.

Mai apoi, liderul AUR a fost întrebat despre soluțiile concrete pe care le are pentru criza din energie. Una dintre măsurile prezentate de Simion a fost aceea ca toate companiile de stat care produc energie să fie unificate, iar partea de distribuție energetică a ENEL să revină din nou la stat.

La intervenția moderatorului că România s-ar întoarce cu 20 de ani în urmă, Simion a răspuns că „nu tot ce se întâmpla în trecut era dăunător”.