George Simion dă șansa oricărui român să candideze la prezidențiale. Există doar câteva condiții

Președintele AUR, George Simion, a anunțat joi că orice român poate candida la viitoarele alegeri prezidențiale dacă va respecta câteva condiții și va fi de acord să reprezinte formațiunea.

George Simion a precizat că orice român care vrea să candideze la alegerile prezindențiale din 2024 o poate face dacă se înscrie online pe site-ul partidului AUR.

George Simion și ultima strategie pentru prezidențiale


Este vorba despre secțiunea partidulaur.ro/fiipresedinte, pe care se arată ce trebuie să conțină dosarul de candidatură. Astfel, cei care doresc să intre în cursa pentru fotoliul de la Palatul Cotroceni trebuie să depună o cerere de înscriere și o copie a actului de identitate.

Ulterior, în dosar trebuie atașate cv-ul, programul și cele 500 de semnături de susținere. Totodată, mai este nevoie de o declarație pe proprie răspundere privind lipsa antecedentelor penale.

În același context, în dosarul de candidatură trebuie să fie prezentă și declarația pe proprie răspundere în care candidatul va preciza dacă a fost lucrător sau colaborator al Securității.

Ultima condiție cerută de AUR pentru cei interesați să candideze la alegerile prezidențiale are legătură cu declarația de avere și declarația de interese, după modelul aprobat de ANI. Există și o limită de vârstă pentru simpatizanții AUR care vor să-i ia locul lui Klaus Iohannis.

Limită de vârstă pentru cei interesați de alegerile prezidențiale

Ei trebuie să aibă minimum 33 de ani în momentul înscrierii. De asemenea, perioada depunerii dosarelor a fost stabilită între 1 și 25 septembrie 2022. Ulterior, toate dosarele de candidatură vor fi analizate de Comisia Electorală Centrală până la 28 septembrie 2022.