George Simion (AUR) susține că România trimite Ucrainei arme, muniție și rachete, fără să prezinte probe. ”Noi suntem puși să-i ajutăm pe alții, să contribuim la rezerva europeană de combustibil și ne alegem probabil cu gaura de la covrig”

George Simion, liderul partidului extremist AUR, a acuzat puterea de la București că ar trimite Ucrainei ”armament de 152 mm până la rachete Grad”, în timp ce românii ”se aleg cu gaura de la covrig sau de la kurtos colac”.

Simion nu explică pe ce informații se bazează atunci când acuză guvernul că a trimis arme și muniții în Ucraina. El acuză ”regimul Iohannis” de lipsă de transperanță, într-o postare video postată pe pagina sa de Facebook.

”România trimite Ucrainei de la armament de 152 mm până la rachete Grad. N-ar fi așa o mare problemă pentrucă multe alte state trimit, dar nu dă dovadă de transparență și onestitate acest regim Iohannis, care nu e în stare să negocieze măcar o intrare care putea fi demult condiționată în Schengen, la cât de slugi suntem față de alte state. Săptămâna asta au trecut prin Parlament legi prin care din rezervele statului se transferă conbustibil tot pentru războiul din Ucraina. Și n-ar fi o problemă dacă ar fi putut negocia ceva în schimbul acestui ajutor, sprijin pentru românii din Ucraina sau revenirea la o piață reglementată a energiei măcar pentru un an – doi. Noi suntem puși să-i ajutăm pe alții, să contribuim la rezerva europeană de combustibil și ne alegem probabil cu gaura de la covrig sau de la kurtos colac”, a declarat Simion.

”N-a spus nimeni oficial că noi trimitem muniție, arme în Ucraina. Românii ar trebui să știe asta, dar din păcate suntem conduși de slugi care se tem de opinia publică și se tem să spună exact: noi ne-am poziționat în război de partea Ucrainei, cu toată armata de propagandă, cu televiziunile, inclusiv dăm bani, de la refugiați, la combustibil, muniție. Nu au spus asta, nu au trecut prin Parlament, fac tot felul de mișmașuri, și cred că vă pot păcăli”, a mai spus Simion.

Reamintim că AUR și George Simion au fosta acuzați constant atât de politicieni români, cât și de analiști că susțin narativul Rusiei în conflictul cu Ucraina.

Sorin Lavric, senator al partidului extremist AUR, a transmis într-un interviu din 21 martie că ”se vrea distrugerea națiunilor creștine” și ”totul depinde de cine va câștiga, Putin sau globaliștii”.