George Simion (AUR): Foarte mulţi români din diaspora vor sosi la protestul de la Bucureşti

Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), deputatul George Simion, a declarat, joi, că nu doreşte politizarea ‘într-un fel sau altul’ a mitingului de duminică, făcând apel la participanţi să nu se lase provocaţi şi să se delimiteze atunci când există ‘un semn de violenţă’, scrie Agerpres.

‘Vor veni mulţi români din diaspora la mitingul de duminică, care nu este al unui partid, nu este mitingul AUR. Vreau să fac un apel la toţi membrii şi simpatizanţii noştri să nu vină cu însemne de partid, să nu vină cu sigla AUR. Alături de noi vor participa şi alte şase formaţiuni politice neparlamentare, vor participa şi organizaţii neguvernamentale şi sindicate şi patronate şi membri ai unor sindicate şi patronate. Aşa că apelul meu este de a nu politiza într-un fel sau altul. Dorinţa noastră, a celor care am anunţat desfăşurarea acestui protest, (…) e de a nu exista discursuri, de a nu exista încercări de a prelua aceste nemulţumiri ale străzii. E datoria noastră ca opoziţie să fim în stradă lângă români, însă nu dorim să politizăm această mişcare. (…) Apelul nostru este ca totul să se desfăşoare paşnic şi oriunde există un semn de violenţă participanţii să se delimiteze. Vom rămâne în stradă până când situaţia se va rezolva. (…) Dar, protestul ăsta nu este despre AUR, nu este despre George Simion, protestul este despre românii simpli, care nu au cum să treacă peste această iarnă’, a afirmat Simion, într-o conferinţă de presă.

El a susţinut că a primit ameninţări din partea liderului deputaţilor PSD şi a unui jurnalist că vor exista atacuri asupra sa, asupra protestatarilor din stradă.

‘Am primit ameninţări şi din partea liderului deputaţilor PSD (Alfred Simonis) şi din partea unui jurnalist afiliat PSD, angajat de-al domnului Pandele de la Voluntari, că vor exista atacuri asupra mea, asupra protestatarilor din stradă. Îi invit pe români paşnic la acest protest şi fac un apel să nu se lase provocaţi, într-un fel sau altul, există forţe guvernamentale care nu doresc ca acest protest să se desfăşoare paşnic şi nu doresc ca acest protest să fie unul amplu. Am să le dau o veste proastă – va fi un protest foarte mare şi va fi un protest paşnic, aşa că să nu încerce să creeze incidente, că avem o experienţă suficient de mare în organizarea manifestaţiilor publice’, a transmis liderul AUR.

George Simion le-a transmis românilor care nu intenţionează să vină la protest să se gândească de unde vor plăti facturile la energie sau cum se vor descurca cu ratele la bănci.

‘Nu în ultimul rând, dacă mai sunt români care stau în dubiu dacă să fie aici, la Universitate, duminică, începând cu ora 14,00, vreau să îi rog să se gândească de unde vor plăti facturi de 2.000 – 3.000 de lei, cum se vor descurca cu ratele la bănci, cum se vor descurca cu preţurile şi cum vor trece iarna aceasta. Este ultimul moment când putem interveni decisiv pentru o piaţă energetică reglementată, este ultimul moment când îi putem opri. În noiembrie va fi prea târziu şi nu ştiu câţi antreprenori şi câţi români simpli o să reuşească să iasă din iarnă pe picioare. De aceea, organizăm acest protest duminică, pe 2 octombrie, şi nu mai târziu când nemulţumirea va fi cu mult mai mare’, a explicat preşedintele AUR.

Potrivit acestuia, protestele vor continua şi în zilele următoare, ‘dacă e nevoie’, ca ultimă formă prin care se poate determina Guvernul să ia măsurile necesare.

‘Nu vom pleca acasă, odată ce ne adunăm duminică, vom protesta mai departe şi în zilele următoare, zi de zi, dacă e nevoie, pentru că e ultima formă prin care putem determina Guvernul să ia unele măsuri necesare, să oprească nivelul dobânzii care, odată cu creşterea ROBOR, a devenit foarte mare, să revină la o piaţă reglementată, să demită o parte din miniştri, care s-au dovedit absolut incompetenţi şi, desigur, premierul Ciucă să plece acasă’, a menţionat Simion.

El a informat că organizatorii protestului vor sta la dispoziţia jurnaliştilor pe tot parcursul desfăşurării acestuia.

‘Vom sta la dispoziţia instituţiilor de presă pe tot parcursul desfăşurării protestului atât noi, din partea organizaţiilor care se ocupă de coordonarea protestului, cât şi colegii din departamentul de comunicare. Vom rămâne în stradă până când situaţia se va rezolva. E rolul nostru ca opoziţie, e rolul nostru ca români’, a precizat liderul AUR.