George Badiu (AUR): USR tergiversează proiectul de lege privind eliminarea finanțării partidelor politice de la bugetul de stat

Alianța pentru Unirea Românilor a depus la începutului acestui an un proiect de lege care propune modificarea Legii 334/2006 privind finanțarea partidelor politice. Această inițiativă urmărește eliminarea subvențiilor acordate partidelor politice de la bugetul de stat și utilizarea acestor sume „pentru acoperirea unor nevoi de ordin social”.

Deputatul AUR George Badiu a declarat că acest proiect a fost respins de către Senat și, mai mult decât atât, în prezent, este „ținut la sertar” de către președintele Comisiei juridice din Camera Deputaților (Badea Mihai-Alexandru, USR), chiar dacă termenul de finalizare a dezbaterilor și de depunere a raportului era 22 iunie.

„În condițiile în care este nevoie de spitale, partidele sistemului se opun construcției unui spital din banii alocați AUR, motivând, cinic, că un asemenea gest ar constitui un avans electoral al AUR în ochii românilor. Nimeni nu îi oprește pe politicienii celorlalte partide să procedeze în mod identic, dacă ar avea compasiune față de bolnavii din România. Ei se tratează însă prin alte părți, iar interesul pentru sănătatea românilor este sublim, dar lipsește cu desăvârșire”, a mai spus Badiu.

Prin modificarea Legii 334/2006, fondurile destinate partidelor politice ar putea fi utilizate pentru construirea unor așezăminte medicale, sociale sau culturale. Alianța pentru Unirea Românilor a solicitat în repetate rânduri ca sumele ce i-ar reveni partidului să fie direcționate către construcția unui spital, însă cererea nu a primit aprobare din partea autorităților în cauză.