ROPRES

George Badiu (AUR) despre decizia Guvernului de a prelungi plafonarea prețurilor la alimentele de bază: Are doar scop electoral

Distribuiți acest articol!

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că va prelungi plafonarea adaosurilor comerciale pentru unele alimente de bază sau produse agricole. Această decizie nu vine însă în sprijinul românilor deoarece este o simplă măsură populistă, care nu va avea niciun rezultat, a afirmat deputatul AUR George Badiu pentru Global News.

Acesta susține că reducerea prețurilor prin decizii politice pune presiune pe producători, în timp ce distribuitorii nu sunt deloc afectați, iar retailerii găsesc întotdeauna subterfugii pentru a evita aceste pierderi financiare. Astfel, producătorii sunt și ei nevoiți să caute metode pentru a eluda prevederile ordonanței Guvernului Ciolacu. Întrucât acest OUG se referă doar la produsele de bază, un producător de pâine a reușit să găsească un astfel de subterfugiu: „un producător de pâine a scos din fabricație sortimentul respectiv de pâine ieftină și a venit, chipurile, cu o specialitate – amestec de pâine de grâu cu pâine de secară. Prin acest subterfugiu, producătorul respectiv s-a sustras de la prevederile ordonanței. Și acesta este doar un singur exemplu. Producătorii caută să evite prevederile acelei ordonanțe”, a explicat deputatul.

În ceea ce privește decizia Guvernului de a prelungi ordonanța privind plafonarea prețurilor la produsele agricole și alimentare, George Badiu a subliniat că această decizie are doar un scop electoral.

„Această prelungire a unei măsuri care nu produce niciun efect în piață este menită doar să lase impresia cetățenilor că guvernul acționează în interesul lor, ceea ce este absolut incorect. Guvernul, cel puțin guvernele pe care le-am avut până acum la conducerea României, nu acționează în niciun caz în interesul cetățenilor”, a mai spus deputatul.

În context, parlamentarul a reamintit că, deși România are un minister al agriculturii, această instituție nu a întreprins nimic pentru a ajuta producătorii, iar majoritatea angajaților au o mentalitate învechită.

„Nu există nicio contribuție benefică a Ministerului Agriculturii. Toți producătorii, toți fermierii, când încearcă să obțină sprijin de la de la Ministerul Agriculturii, se lovesc ca de un zid. Consider că acest minister este un mastodont care nu își face treaba și trebuie reformat din temelii. De altfel, s-a văzut ce agricultură a mai rămas în România, în condițiile în care importăm 80 și ceva la sută din hrana românilor”.

George Badiu a mai spus că o soluție ar fi creșterea capacității de procesare a alimentelor în țară pentru a reduce importurile. La această oră, România exportă grâu și importă aluat congelat.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...