Actualitate

Generalul pe care l-ar fi plagiat premierul Ciucă: „Putea să fie mai atent, că era băiat deștept”

Generalul pe care l-ar fi plagiat premierul Ciucă: „Putea să fie mai atent, că era băiat deștept”
Distribuiți acest articol!

Una dintre lucrările pe care premierul Nicolae Ciucă le-ar fi plagiat în lucrarea sa de doctorat este „Forțe și tendințe în mediul de securitate european”. Europa Liberă a vorbit cu unul dintre autorii acesteia.

Apărută în 2003 la Editura Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, cartea este semnată de doi generali în rezervă. Ambii i-au fost șefi lui Nicolae Ciucă pe când acesta era activ în Armata Română.

Eugen Bădălan a fost șef de Stat Major al Armatei, iar Teodor Frunzeti a ocupat funcția de șef de Stat al Forțelor Terestre și, ulterior, a ocupat și funcția rector al Universității Naționale de Apărare „Carol I”(UNAp).

365 de rânduri din lucrarea semnată de Bădălan și Frunzeti ar fi fost copiate în lucrarea de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, a dezvăluit marți Pressone.

Teodor Frunzeti i-a fost șef generalului Ciucă atât la Statul Major al Forțelor Terestre, cât și în timpul operațiunilor din Irak și Afganistan.

Acesta a povestit pentru Europa Liberă că lucra la Statul Major al Forțelor Terestre când a scris cartea din care ar fi copiat premierul. Pe vremea aceea, nu existau sisteme antiplagiat, spune el.

„Nu știu cât la sută e plagiată lucrarea. Nu am pus la softul antiplagiat lucrarea respectivă, nu știu ce scor are (…) Ar trebui văzut cât la sută se consideră plagiat din lucrarea aceea. Trebuie să ținem cont că, în anul respectiv, în 2003, nu existau sisteme antiplagiat și nu se ocupa nimeni de chestia asta. Acum, să judecăm cu sculele pe care le avem în 2022 ceea ce s-a întâmplat acum 18 ani, mi se pare un pic…”, spune Teodor Frunzeti.

Mai mult, pe Europa Liberă 

 » Aflați mai multe informații aici.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...