ROPRES

Generalii din Administrația Prezidențială – corupția din biroul lui Iohannis

Distribuiți acest articol!

Generalii din Administrația Prezidențială, asemeni majorității funcționarilor din ministere, sunt încremeniți în proiect. Nimeni și nimic nu-i mișcă. Eterni și intangibili.

Cel mai important dintre generalii lui Iohannis, Ion Oprișor, este la Cotroceni de aproape 20 de ani. Secretarul general al CSAT, gl.lt. Mihai Șomordolea este din anul 2008 în Administrația Prezidianțială.

Întreaga activitate a sistemului național de apărare poartă amprenta și influența președintelui, Comandantul Armatei și șeful CSAT! Un profesor de fizică, pasionat de investiții imobiliare, este firesc să-și sprijine deciziile pe sfaturile și consilierea personalului din jurul său.

Cine-l cunoaște pe generalul impostor Oprișor nu este surprins să afle că groful de la Cotoceni consideră România furnizor regional de securitate. Sau că Iohannis a ajuns să fie convins că cineva l-ar lua în calcul pentru funcția de secretar general NATO.

La 1 aprilie 2008, secretarul general al CSAT Ion Oprișor a fost avansat general locotenent și trecut în rezervă. A beneficiat de „măsuri de protecție socială pentru militarii a căror funcții erau reduse sau desființate”. Un artificiu prin care legea a fost eludată, iar gl.lt. Oprișor a primit ajutoare și plăți compensatorii, echivalentul a 70.000 dolari. Plus o pensie de 5600 lei.

Peste mai puțin de 1 an, în februarie 2009, gl.lt. Ion Oprișor este rechemat în activitate… secretar general al CSAT. Practic revine în biroul de unde trecuse în rezervă șipăstrează cei 70.000 de dolari. Așa arată impostura de la Administrația Prezidențială.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...