ROPRES

General SRI: România nu a fost atacată cibernetic doar de Rusia ci și de statele „prietene”

Distribuiți acest articol!

Generalul Anton Mugurel Rog, Director General al Centrului Național Cyberint, SRI, a spus că nu doar Rusia a atacat și spionat cibernetic România, ci și țări „considerate prietene”, care nu sunt „neapărat din Est”.Oficialul SRI a făcut aceste afirmații la o întâlnire organizată de BCR, pe tema securității cibernetice.

„Tehnic, noi demonstrăm într-un procent de 94-100% că metodele, malware-ul șamd e al lor. În afara Rusiei au existat și alți jucători care au atacat România, sau care au derulat operațiuni de spionaj cibernetic. Clar, am descoperit că mai sunt 3-4 țări care activează în România. Unele considerate prieteni ai României care nu ar trebui să facă asemenea lucruri. Nu neapărat din Est”, a spus Rog.

Generalul SRI a mai zis că România este atacată și atunci când cineva urmărește să facă afaceri aici.

„România nu e mai puțin atacată decât alte state. Păi dacă noi avem pe zona de spionaj cibernetic toți actorii relevanți din Rusia …Mai e o țară care vine pe partea de spionaj economic. Așa cum suntem noi, mai subdezvoltați… Sau dacă vor să facă un business în România, mai întâi atacă serverele ca să obțină date pentru a putea negocia mai bine”, a explicat el.Anterior, directorul Cyberint arătase că România a fost și este ținta serviciilor secrete rusești.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...