Gata cu vedetismele. Elena Udrea a fost incarcerata joi la Targsor

Fostul ministru Elena Udrea a fost adusa in Romania, pe la Vama Giurgiu, de unde va fi transportata de lucratorii Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) la Penitenciarul Targsor, unde va fi incarcerata.

Curtea Europeana a Drepturilor Omului a refuzat miercuri sa suspende mandatul european de arestare pe numele Elenei Udrea, transmite AFP, citata de Agerpres.

In 10 iunie, Curtea de Apel din Sofia a admis cererea autoritatilor romane privind extradarea fostului ministru al Turismului Elena Udrea, care are de executat in Romania o condamnare de 6 ani inchisoare in dosarul „Gala Bute”.

Mandatul european a fost confirmat de justitia bulgara, iar ca urmare Udrea a sesizat marti CEDO, solicitand suspendarea de urgenta a executarii mandatului european de catre autoritatile din Bulgaria. Ea a cerut totodata sa nu fie extradata in Romania.

Udrea a invocat in sprijinul cererii sale mai multe articole din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, aratand in special ca urmeaza sa fie inchisa in conditii necorespunzatoare, din cauza supraaglomerarii penitenciarelor din Romania. Ea a afirmat si ca a primit amenintari cu moartea in timp ce se afla in arest preventiv. De asemenea, a sustinut ca a fost condamnata de o instanta constituita nelegal, care nu a fost independenta si impartiala, a mai retinut CEDO.

Argumentele ei nu i-au convins pe magistratii europeni, care „au decis sa respinga aplicarea masurii provizorii”, a comunicat CEDO, fara a-si motiva decizia.