Gabriela Firea spune „fără urmă de ironie” că Ludovic Orban s-a bucurat de Centrul Vechi datorită ei

Ludovic Orban a ajuns sâmbătă seară în Centrul Vechi din București, iar reacțiile politice nu au întârziat să apară. Primarul Gabriela Fireaa spus că se bucură „sincer” că premierul s-a simțit bine, grație consolidării zonei de către echipa sa.

„Mă bucur sincer, fără urmă de ironie, că premierul s-a simțit bine în Centrul vechi din București. Dacă se ducea acum 5 ani, când primar general interimar era un coleg de-al său de la PNL, ar fi constatat că centrul vechi arăta jalnic”, a scris Gabriela Firea, sâmbătă seară, pe Facebook.

Ea a mai spus  că înainte de mandatul său de primar al Capitalei, în Centrul Vechi erau clădiri dărăpănate, fațade care se desprindeau și cădeau peste vizitatori, mizerie, mașini peste tot, încurcând circulația pietonală.

„În 20 de ani, s-au consolidat doar 20 de clădiri cu bulină. În ultimii doi ani, 10 imobile risc seismic I au fost consolidate din punct de vedere tehnic, de către echipa mea, 3 imobile au fost deja predate proprietarilor – două în mai puțin de un an -, 10 imobile sunt în curs de consolidare și zeci de fațade au fost reparate complet, nu doar zugrăvite. Peste 1.500 de persoane su fost relocate din imobile risc seismic 1.

 » Citește tot articolul pe www.digi24.ro