Gabriela Firea: ”Ghinion pe capul bucureștenilor. Nicușor Dan doarme în dulap”

”Suntem într-o situație incredibilă în București: Primăria Capitalei și STB sunt obligate de o instanță de judecată, definitiv, să cumpere 40 de tramvaie românești”, scrie Gabriela Firea pe o rețea socială, în condițiile în care primarul Capitalei, Nicușor Dan, ”a cerut anularea achiziției tramvaielor românești, produse la Pașcani”, pentru care licitația era finalizată încă din iulie 2020.

”Ghinion pe capul bucureștenilor, să fie conduși de un primar PNL-USR-PLUS care și-a făcut un scop din a bloca totul! Suntem într-o situație incredibilă în București: Primăria Capitalei și STB sunt obligate de o instanță de judecată, definitiv, să cumpere 40 de tramvaie românești. Sună ciudat, în condițiile în care în București circulă tramvaie vechi de 30-40 de ani. Mai bine spus, a fost nevoie ca un judecător să decidă că este nevoie de tramvaie noi, nu cum a decis Primarul General la începutul anului.

Nicușor Dan a cerut anularea achiziției tramvaielor românești, produse la Pașcani, fără motive întemeiate, doar pentru că licitația a fost organizată pe când eu conduceam Primăria Capitalei.

O licitație începută în 2019 și finalizată din iulie 2020.

Dacă apucam să semnez contractul, acum am fi avut câteva tramvaie noi în București.

Nu aș vrea să cred că a fost un motiv și faptul că aceste tramvaie sunt produse de o firmă din Pașcani și nu de compania de la Arad.

Apropos, când vine primul tramvai produs la Arad și ce se mai întâmplă cu valoarea contractului?

Dacă mai era nevoie de încă o dovadă că primarul “dreptei unite” a venit la Primăria Capitalei să strice, în loc să construiască, iată că a venit.

Oare este nevoie de instanță pentru fiecare proiect blocat de actualul primar doar pentru că a fost început de mine și echipa mea?

De un an, în Capitală nu se mișcă NIMIC!

Nu a început nici un proiect nou, nu își mai amintește nicio promisiune din campanie.