Gabriel Liiceanu, despre lipsa de reacție a lui Iohannis la cazul Cîmpeanu: „De ce n-o ia pe Emilia Șercan consilier la Cotroceni? E doctor în plagiatori”

De la toleranță zero la plagiate, Klaus Iohannis a ajuns la reacție zero atunci când acestea au fost scoase la iveală la nivel gurvenamental, spune filosoful Gabriel Liiceanu, la România în Direct de la Europa FM.

Gabriel Liiceanu este de părere că președintele Klaus Iohannis va ieși de pe scena politică cu o înfrângere din cauza proiectului România educată, având în vedere că și premierul și fostul ministru al Educației sunt acuzați de plagiat.

„Va ieși de pe scena politică a țării cu această înfrângere, cu acest penibil, ridicol. Cum să faci un asemenea tam-tam și să convingi oameni de bună credință să te voteze pentru ceea ce lipsea în mod esențial acestei țări, educația.”

Cu toate că șeful statului a promis toleranță zero la plagiate, acesta nu a avut niciun fel de reacție la acuzele de plagiat aduse premierului Ciucă și fostului ministru Cîmpeanu, a mai spus filosoful la Europea FM:

„A făcut o declarație în urmă cu nu știu câtă vreme care ar putea fi sculptată în piatra președinției lui: toleranță zero la plagiate, voi crede în permanență că plagiatul este un furt. Toleranță zero? Reacție zero a urmat, toleranță zero, reacție zero. Eu i-aș propune domnului Iohannis dacă ar vrea să ne dovedească buna lui credință pentru România educată și nevoia acută de a stârpi plagiatul ca furt intelectual și ca distrugere dinăuntru a educației din România, de ce n-o ia pe Emilia Șercan consilieră la Cotroceni? Cred că într-o lună de zile s-ar curăța terenul pentru că Emilia Șercan a lucrat de vreo 10-12 ani pe tema asta. E doctor în plagiatori.”

În acest moment, România are nevoie de „un erou” care să curățe scena politică și administrația de incompetenți, a mai spus Gabriel Liiceanu la Europa FM. Altfel, viitorul este sumbru, crede filosoful:

„Noi avem nevoie în clipa de față, fără nicio glumă, la punctul în care ne aflăm, de un erou, adică de un om care să poată să eradicheze contraselecția ca rădăcină a răului, faptul că punctele cheie ale răului nu sunt ocupate de oamenii cei mai competenți ci de cei mai incompetenți, nu pe criteriile meritului ci al clientelismului iar miza e uriașă. Dacă acest lucru nu se întâmplă, v-o spun și-mi măsor cuvintele, eu am credința că România n-o să mai existe a la long.”