Frigul din școlile din Timişoara trimite elevii acasă

În şcolile din oraşul Timişoara, temperatura este foarte scăzută în sălile de clasă, astfel că deja mai multe școli au anunțat Inspectoratul Școlar Județean Timiș că vor muta cursurile în on-line.
Este vorba despre Liceul „Grigore Moisil”, Colegiul „Ana Aslan”, Liceul de Arte și școlile generale nr. 16 și nr. 19 din Timișoara. „Temperatura medie în sălile de curs este sub 20 de grade. La cele patru școli, 4.947 de elevi din 189 de clase vor învăța on-line. Am raportat acest lucru și ministerului (n.r. – Educației) pentru că nu numai noi ne confruntăm cu lipsa infrastructurii și a resurselor. Nu e o noutate, sutem obișnuiți ca în octombrie să se întâmple acest lucru, dar nu este normal, am mai tras semnale de alarmă. Trebuie să arătăm măcar în al 100-lea ceas că ne pasă de educație”, a spus, miercuri, inspectorul școlar general Marin Popescu.
Acesta a precizat că e sezon de gripă, răceli și consiliile de administrație ale școlilor au această pârghie de a trimite elevii să studieze de acasă.
„Am discutat cu autoritățile publice locale, avem întâlniri din martie. De luni s-au făcut probe de către toate punctele termice din oraș, temperatura este scăzută pentru că durează încărcarea instalației. Situația durează de zeci de ani, suntem obișnuiți să înfruntăm frigul când se schimbă anotimpul. Ne-am dori ca agentul termic să revină cu o temperatură mult mai mare și să reluăm cursurile în clase. Există părinți care ar vrea să țină copiii acasă din cauza pandemiei, alții care ar vrea să îi ducă la școală”, a mai afirmat inspectorul școlar general al județului Timiș.
Concret, în opinia inspectorului şcolar Marin Popescu, în județ, sunt unități școlare racordate la încălzire centralizată, cu centrală proprie sau care sunt încălzite cu lemne, însă 34 acestea au probleme cu instalația de încălzire,

 » Aflați mai multe informații aici.