Fraudă masivă la alegerile interne din USR-PLUS – Irineu Darău îi acuză pe Barna și Cioloș de măsluirea voturilor

Un important lider local USRPLUS, pe care Dacian Cioloș și Dan Barna l-au susținut public prin prezența lor fizică alături de el în campaniile electorale trecute, trage un îngrijorător semnal de alarmă legat de ”Hoția de la USRPLUS” înainte de congresul formațiunii.

Irinel Darău candidează acum pentru funcția de președinte al USRPLUS și a descoperit că procesul electoral online este măsluit de cei care au interesul ca votarea să meargă într-o direcție anume (în favoarea lui Cioloș sau a lui Barna, încă nu e clar).

Irinel Darău a scris pe Facebook că fenomenul nu e izolat:

”Dincolo de multele cazuri individuale primite sau de problemele sistemice de la Tulcea, las aici date statistice care compromit indubitabil procesul de vot. Numărul celor care apăreau suspendați în baza de date, dar acum primesc drept de vot este absolut îngrijorător și viciază tot procesul: 822, cu top județe (având în vedere procentul celor suspendați care acum sunt înregistrați drept de vot):

-100% Dolj

-100% Tulcea

-91%     Vrancea

-86%     Gorj

-80%     Buzau

-79%     Bistrita-Nasaud

Și câteva detalii tehnice:

– În SimplyVoting nu se pot retrage buletine din urna virtuală în cazul constatării lipsei dreptului de a vota, așadar procesul este viciat și situația nu poate fi rezolvată altfel decât prin suspendarea întregului proces de votare

– Conform Art. 55 din Statut, durata votului nu este stabilită la 7 zile => există posibilitatea să fie oprit totul și bazele de date să fie corectate, iar apoi să se reia votul cu perioade ceva mai scurte pentru fiecare tur

– Din nou subliniez că un vot de o asemenea importanță fără autentificare prin două metode (mail+SMS) înseamnă o lipsă de securitate și de respect față de democrație”, a scris, pe Facebook, Irineu Darău.