Francezii cu venituri scăzute care merg la lucru cu mașina vor primi un ajutor de 100 de euro pentru carburanți

Francezii care merg la lucru cu mașina vor primi un ajutor de 100 de euro din partea statului pentru achiziția de carburant. Premierul francez a anunțat că măsura se va aplica de anul viitor, când statul nu va mai compensa cu 10 eurocenți litrul de benzină sau motorină.

10 milioane de francezi ar urma să primească ajutorul de 100 de euro pentru achiziția de carburanți.

„Începând de anul viitor, va intra în vigoare indemnizația pentru carburanți destinată francezilor cu venituri modeste care au nevoie de mașină ca să meargă la serviciu. E vorba despre 100 de euro pentru aproape jumătate dintre gospodării”, a spus la postul francez de radio RTL premierul Elisabeth Borne.

Oficialul a menționat că pentru un șofer care parcurge 12.000 de kilometri pe an, acest ajutor reprezintă echivalentul unei subvenții de 10 eurocenți pe litru de carburant.

Pentru a beneficia de acest ajutor, francezii trebuie să depună pe site-ul Fiscului o declarație pe propria răspundere că folosesc mașina pentru a ajunge la locul de muncă, însoțită de numărul de identificare fiscală și numărul de înmatriculare al mașinii.

Potrivit BFMTV, o altă condiție este ca venitul lunar net să nu depășească 2.000 de euro lunar.

Indemnizația nu va fi acordată pensionarilor,șomerilor și nici celor care folosesc transportul public.