Fostul ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a fost reabilitată de Înalta Curte de Casație și Justiție pe 4 iunie 2024, decizie care îi oferă posibilitatea de a-și recăpăta drepturile civile și de a-și reface reputația​

Monica Iacob-Ridzi, reabilitată de Înalta Curte de Casație și Justiție. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a admis cererea de reabilitare judecătorească a fostului ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob-Ridzi. Aceasta și-a ispășit pedeapsa și a cerut ca întreaga condamnare să-i fie ștearsă din cazierul judiciar. Instanța a aprobat marți cererea.

Monica Iacob-Ridzi, reabilitată de ÎCCJ

„Admite cererea de reabilitare judecătorească formulată de persoana condamnată Iacob Ridzi Monica Maria. Dispune reabilitarea judecătorească a persoanei condamnate Iacob Ridzi Monica Maria cu privire la condamnarea de 5 (cinci) ani închisoare dispusă prin sentinţa penală nr.73 din 27 ianuarie 2014 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în dosarul nr.3721/1/2011, definitivă prin decizia penală nr. 24 din 16 februarie 2015 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2616/1/2014.