Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea vrea să scape de dosarul penal cu orice preț

Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea, a fost trimisă în judecată după ce a fost prinsă în flagrant delict primind o sumă de bani drept mită. După ce dosarul a beneficiat de întârzieri substanțiale pentru că a fost mutat de 3 ori din instanțele judecătorești, acum, Sorina Pintea contestă calitatea specialiștilor din DNA, situație ce urmează să fie tranșată de Curtea Constituțională a României, după o decizie a Tribunalului Cluj.

Apărarea Sorinei Pintea a explicat în fața jdecătorilor că „în speța de față, mandatul de percheziție informatică emis de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, Secția I Penală, prin care s-a autorizat efectuarea percheziției informatice asupra telefonului mobil marca Apple Iphone 11 ridicat cu ocazia percheziției domiciliare efectuată la imobilul din Municipiul Baia Mare, de la inculpata Pintea a fost pus în executare de un specialist din cadrul Direcției Naționale Antircorupție, cu încălcarea normelor constituționale și convenționale”.

„În consecință, dată fiind ingerința semnificativă în viața privată a persoanei a acestui procedeu probator, normele care reglementează activitatea procedurală ar trebui să fie extrem de bine circumscrise regulilor legii fundamentale, astfel încât să fie respectate nu doar formal drepturile persoanei ce urmează a fi percheziționată.” declară apărarea Sorinei Pintea.

Fapte de fost manager și ministru în Sănătate

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție de la Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în 20 aprilie 2020, sub control judiciar, a fostului ministru Sorina Pintea, la data faptei manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, județul Maramureș, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată (două acte materiale).

În rechizitoriul transmis judecătorilor DNA a notat că în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Pintea, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) și 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit.