Fostul inspector în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală reţinut de DNA pentru trafic de influenţă, trimis în judecată

O femeie, fost inspector în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, reţinută în luna martie de DNA pentru trafic de influenţă, a fost trimisă în judecată. Femeia ar fi cerut 100.000 de euro de la un director al instituţiei, pretinzând că poate influenţa un procuror DNA să dea o soluţie favorabilă în dosarul în care acesta era cercetat.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatei Georgiana Popa, la data faptei inspector în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală Bucureşti, pentru trafic de influenţă.

„În cursul lunii martie 2022, inculpata Popa Georgiana ar fi pretins, în mod repetat, de la un fost director în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (martor în cauză) suma de 100.000 euro despre care susţinea că o va remite unui procuror din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie asupra căruia a lăsat să se creadă că are influenţă. În schimbul banilor, presupusul procuror ar fi trebuit să dispună o soluţie favorabilă martorului într-o eventuală cauză penală în care acesta ar fi fost cercetat”, a transmis, miercuri, DNA.

Astfel, în 29 martie, Popa ar fi primit cei 100.000 de euro pretinşi, fiind prinsă în flagrant.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti cu propunere de a se menţine măsura preventivă.