Foştii parlamentari din PSD și PNL îşi cer în instanţă pensiile speciale, deși abrogarea a fost votată la unison de PSD și PNL

122 de foști parlamentari, beneficiari de pensii speciale, își vor banii înapoi: Au deschis procese în toată țara. Mulți au angajat una dintre cele mai scumpe case de avocatură. Paradoxal, deși abrogarea a fost votată la unison de PSD și PNL, în mare parte, în calitate de reclamanți sunt tot politicieni din cele două formațiuni politice.

Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor, este de părere că foştii parlamentari care au dat în judecată Parlamentul pentru a-şi recupera pensiile speciale au făcut acest demers pentru a ajunge la CCR.

„În ceea ce priveşte Parlamentul, în unanimitate, a votat desfiinţarea acestor pensii speciale. Sigur că sunt foşti parlamentari care de ce nasc aceste procese? Ca să poată să invoce excepţii de neconstituţionalitate, ca să poată ajunge pe masa CCR proiectul de lege. Proiectul nu a fost supus controlului de constituţonalitate, nici pe cale parlamentară, nici Avocatul Poporului nu au invocat excepţii. Din punctul meu de vedere este constituţional. Nu există motive de a-l considera neconstituţional”, a declarat Orban.

Printre politicienii cu notorietate care au apelat la justiție se numără Petre Daea, Nicolae Bacalbașa, Victor Socaciu, Anghel Stanciu, Ion Solcanu, Doru Ioan Tărăcilă (PSD), Victor Paul Dobre, Puiu Hasotti, Ion Ariton și Ioan Oltean (PDL/PNL).