ROPRES

Fost ministru al Justiției: Autorul tragediei de la 2 Mai nu va putea scăpa de închisoare după ce va fi condamnat definitiv

Senatorul Robert Cazanciuc (PSD), fost ministru al Justiției, afirmă, joi, că foarte mulți oameni l-au întrebat despre cazul șoferului drogat care a provocat accidentul din stațiunea 2 Mai și că acesta nu va putea scăpa de închisoare după ce va fi condamnat definitiv, pentru că legea Anastasia a fost publicată în Monitorul Oficial din 10 iulie şi a intrat în vigoare 3 zile mai târziu.


”Anastasia, Roberta şi Andrei. Am fost întrebat de foarte mulţi oameni în aceste zile dacă Legea Anastasia este în vigoare. Un zvon, lansat din confuzie sau ticăloşie, privind intrarea în vigoare de anul viitor a creat din nou sentimentul că cei cu resurse, cei care ştiu să se descurce, scapă de pedeapsa cuvenită, închisoarea, chiar şi în situaţia în care omoară oameni folosind un autoturism pe post de armă. Nu, autorul tragediei de la 2 Mai nu va scăpa de închisoare după ce va fi condamnat definitiv de o instanţă de judecată. Legea Anastasia, Legea 213/2023, a fost publicată în Monitorul Oficial din 10 iulie şi a intrat în vigoare 3 zile mai târziu, la 13 iulie 2023”, spune senatorul PSD Robert Cazanciuc.

„(…)de o lună de zile, băutura şi drogurile la volan îi vor duce la închisoare pe cei care până acum se puteau folosi de portiţe ale legii. Nu mai există portiţe, ci doar porţi mari ale închisorilor unde criminalii trebuie să rămână atâta timp cât este necesar pentru ca în numele victimelor societatea să considere că s-a făcut dreptate”, a adăugat Cazanciuc.

Următorii pași


El a adăugat că legea constituie doar un pas în direcția corectă.

Mai pot făcuţi şi alţii, mai trebuie adoptate şi alte măsuri: interzicerea dreptului de a mai conduce pentru o perioadă mare de timp a celor care comit accidente mortale, indiferent de cauză sau anularea permisului de conducere celor care sunt prinşi drogaţi la volan, indiferent dacă au comis sau nu un accident rutier.

Trebuie revizuit cadrul legal referitor la pedepsirea consumului, căci, în fapt, urcarea la volan este doar o consecinţă a teribilismului pe care îl potenţează consumul de substanţe interzise. Mai pot fi făcuţi paşi în educaţie, în introducerea unor cursuri şi lecţii despre efectul pe care îl are consumul asupra creierului, dar şi în tratarea adecvată medical şi educaţional a celor care pot fi scoşi din ghearele drogurilor”, spune Robert Cazanciuc.

S-ar putea să-ți placă și...