Fondul de Garantare face primele plăți pentru despăgubirea asiguraților City Insurance

În prezent, fondul de garantare a asiguraţilor (FGA), va efectua primele plăți de despăgubiri pentru cererile de plată depuse de către păgubiții Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A.
Potrivit prevederilor legale, dreptul creditorilor de asigurări de a solicita plata sumelor cuvenite de la Fond s-a născut la data publicării în Monitorul Oficial a deciziei ASF prin care s-a retras autorizația de funcționare a Societății de Asigurare – Reasigurare City Insurance S.A., respectiv 27 septembrie 2021.
Procesul de analiză a cererilor de plată în vederea efectuării plăților a fost inițiat după finalizarea preluării bazelor de date, fiind un proces complex, având în vedere numărul semnificativ de cereri de plată primite.
astfel, FGA va achita 2,342 milioane de lei, pentru un număr de 1.003 cereri de plată.
Până la 26 noiembrie 2021, FGA a primit 68.931 cereri de plată precum şi 35.687 cereri de deschidere de dosare.
Din numărul total al cererilor de plată primite de către FGA, 5.556 de cereri au fost transmise de către BAAR, 5.705 reprezintă solicitări de regres primite de la asigurători, în timp ce restul de 57.670 de cereri de plată au fost transmise de diverşi alţi creditori.
Gestionarea procesului de înregistrare a cererilor de deschidere a dosarelor de daună-anexa 7/cererilor de plată-anexele 9 și 10, dar și de instrumentare a dosarelor deschise sau preluate de Fond de la Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A, a presupus, printre altele, creșterea structurii de personal de la cca. 75 la 175 de angajați, atât în structura centrală a Fondului, cât și în teritoriu. Redimensionarea numărului de angajați vine în sprijinul desfășurării activității FGA în cazul Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A , precum și în întâmpinarea solicitărilor extrem de numeroase primite de la creditorii de asigurare ai acestei societăți.
Însă, pentru a asigura un principiu de echitate în relația cu toți petenții de asigurare,

 » Aflați mai multe informații aici.