Flucuș (AUR): Comunele care au sub 2.000 de locuitori vor beneficia de investiții prin Programul Anghel Saligny

Camera Deputaților a acordat vot favorabil proiectului de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, la sfârșitul lunii mai. Potrivit informațiilor, de investiții pot beneficia și comunele mici, cu o populație de sub 2.000 de locuitori, care își vor putea dezvolta infrastructura.

Deputatul AUR Dumitru Flucuș consideră că această modificare, introdusă printr-un amendament, este binevenită: „Trebuie să învăţăm din greşelile anterioare şi să mergem înainte cu dezvoltarea ţării noastre. Grupul AUR susţine proiectul, deşi nu are primari, dar dorim să avem o ţară cu infrastructură dezvoltată”.

Proiectul de lege adoptat de Camera Deputaților are ca obiect de reglementare crearea unui cadru legislativ care să permită unităţilor administrativ-teritoriale promovarea obiectivelor de investiţii, în domeniile eligibile, astfel încât să se poată asigura accesul la servicii esenţiale a întregii populaţii, creşterea calităţii vieţii şi evitarea riscului de depopulare în comunităţile subdezvoltate.

Potrivit unui amendament, în cadrul programului se pot realiza obiective de investiţii care constau în realizarea de construcţii noi sau de lucrări de construire, reconstruire, consolidare, reparaţie, modernizare, modificare, extindere, reabilitare, după caz, schimbare de destinaţie, protejare, restaurare, conservare la construcţii existente şi care se încadrează în cel puţin una dintre următoarele categorii de investiţii: epurare a apelor uzate, inclusiv canalizare pluvială şi sisteme de captare a apelor pluviale şi în unităţile administrativ-teritoriale cu o populaţie de sub 2.000 de locuitori.