ROPRES

Florin Spătaru (Mediafax) trage semnalul de alarmă: Marile companii nu au contracte pentru gaze din octombrie

Distribuiți acest articol!

Marile companii consumatoare de gaze nu au contracte pentru gazele naturale de care au nevoie, începând cu luna octombrie, a declarat joi, la Antena 3, ministrul Economiei Florin Spătaru, anunță Mediafax.

Ministrul spune că marile companii reprezintă 80% din totalul consumului, iar lipsa contractelor are efecte în întreaga economie, pentru că ar fi afectate și IMM-urile furnizoare. În plus, companiile ar putea fi puse în situația de a face concedieri.

Reducerea cu 15% a consumului de energie propusă de Comisia Europeană este voluntaă și va avea ca referință consumul din ultimii 5 ani, spune ministrul, care a precizat că ALRO a închis unitatea de la Tulcea, iar Azomurș nu poate funcționa dacă nu-și asigură gazul la un preț competitiv. „Prețurile ridicate la gaze și energie, la care se addaugă disfuncționalitățile din aprovizionare reprezintă o amenințare pentru economia românească”, a spus Spătaru.

În context, ministrul a vorbit de problema de competitivitate a economiei din România, spunând că firme din Franța sau germania vin pe piața locală cu prețuri mai mici decât ale producătorilor români.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...