Florin Pușcașu (AUR), apel către premierul Ciolacu: Solicit să vă implicați personal ca pe tronsonul Siret-Suceava-Pașcani să fie construită o autostradă

Florin Pușcașu, deputat AUR de Suceava, a înaintat o interpelare către premierul Marcel Ciolacu prin care îi solicită acestuia să se implice personal ca pe tronsonul Siret-Suceava-Pașcani să fie construită o autostradă în locul unui drum expres, așa cum este prevăzut în prezent, conform informațiilor oferite de Ministerul Transporturilor.

Deputatul a precizat că, în urma interpelărilor adresate ministrului Sorin Grindeanu, a fost informat că Suceava nu va avea autostradă în viitorul apropiat și că un segment de 29,3 km (de la DN2H și până la Siret) este prevăzut a fi un drum expres, iar de la DN2H până la Suceava (26,4km) un drum de tip autostradă.

Pentru tronsonul Pașcani-Siret nu există contract și se încearcă semnarea unui contract, pentru drumul de mare viteză Pașcani – Siret în cadrul Programului denumit sugestiv Transport. Iată cum visul sucevenilor de a trece o autostradă prin județul lor s-a transformat în drum de mare viteză. Înțelegem că până la alegerile din 2024 va fi de tip autostradă, iar după alegeri o să ne lase să circulăm cu viteză mai mare pe drumul de mare viteză Pașcani- Siret”, punctează deputatul Florin Pușcașu.

Acesta a menționat că progresul pe autostrada A7 (Ploiești – Pașcani) este sub 2%, ceea ce înseamnă că nici măcar această autostradă nu va fi finalizată la timp.

„O problemă majoră o constituie faptul că tronsonul Siret-Pașcani nu are finanțare prin PNRR și datorită faptului că autoritățile județene aveau alte priorități la acea vreme, iar în școlile din județul Suceava se vorbea – și se vorbește – despre organizarea de excursii la Bacău sau la Pașcani ca să poată să vadă elevii autostrada A7. Fiind un proiect adăugat, tronsonul Siret-Pașcani nu a început și nu va începe prea curând”, precizează Pușcașu.

Parlamentarul acuză coaliția PSD-PNL că tocmai din acest motiv blochează legea privind autostrada 7 pe tronsonul Pașcani-Siret. În acest context, Florin Pușcașu, deputat AUR de Suceava, solicită premierului Ciolacu să scoată din sertarele Camerei Deputaților L48/2021 privind aprobarea obiectivului de investiții și dezvoltarea infrastructurii rutiere „Autostrada A7 – Siret – Suceava – Dolhasca – Paşcani – Bacău – Focșani – Buzău – Ploiești – Bucureşti”, inițiativă legislativă a partidului AUR.