Florin Iordache rămâne președintele Consiliului Legislativ

Curtea Constituțională (CCR) a respins miercuri, ca neîntemeiate, cu unanimitate de voturi, sesizările depuse de PNL și USR împotriva numirii deputatului PSD Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ (CL).

De asemenea, și sesizarea împotriva numirii senatorului USR George Dircă la șefia Secției de evidență a legislației a fost respinsă de CCR.

Florin Iordache a informat, între timp, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor că a depus încă de pe 9 noiembrie jurământul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.

Florin Iordache rămâne președintele Consiliului Legislativ, conform deciziei luate azi de Curtea Constituțională, care a respins sesizările PNL și USR.

Conform  Legii 73/1993 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Legislativ, pot fi numite în funcţiile de preşedinte al Consiliului Legislativ, preşedinte de secţie, şef de departament şi consilier persoane care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară, pregătire juridică superioară, precum şi o bună reputaţie profesională şi morală. Pentru funcţiile de preşedinte al Consiliului Legislativ şi preşedinte de secţie este necesară o vechime în activitatea juridică de cel puţin 15 ani, iar pentru funcţiile de şef sector şi şef departament, de cel puţin 8 ani.

 » Citește mai multe detalii pe www.60m.ro