Florin Cîțu se declară a fi dezamăgit de violențele din 10 august

Premierul Florin Cîţu s-a declarat dezamăgit de clasarea dosarului “10 august” şi a arătat că a avut discuţii cu ministrul Justiţiei, Stelian Ion, cu privire la posibile căi de atac.

„Este o decizie a Tribunalului și nu pot comenta decât ca cetățean. Sunt dezamăgit când vedem că în România nimeni nu a tras în noi, în decembrie ’89, că nimeni nu răspunde pentru mineriade, iar aici e greu să găsim responsabili. Mă voi asigura că românii nu vor mai avea de suferit de pe urma unui stat abuziv”, a declarat Florin Cîțu, miercuri, la finalul ședinței de guvern.

El a mai spus că a stat de vorbă cu ministrul Justiției și că „așteaptă opinia experților dacă se mai poate ceva și dacă există alte căi de atac”.
Amintim că dosarul privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018 rămâne clasat, a decis definitiv, marți, Tribunalul București, care a respins cererea DIICOT de redeschidere a anchetei. Prin această decizie, foştii şefi ai Jandarmeriei nu vor fi urmăriţi penal pentru intervenţia împotriva manifestanţilor.

Sursă text: hotnews.ro

Sursă foto: stirileprotv.ro