Florin Cîțu, în fața presei: „Vor urma şi ajutoarele financiare pentru fiecare gospodărie avariată”

Premierul Florin Cîțu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, reprezentanții MAI și aproximativ 20 de prefecți au avut, marți, o videoconferință, în cadrul căreia au discutat despre inundațiile care au avut loc în țară și despre ceea ce se poate face pentru oamenii rămași fără un acoperiș deasupra capului.

„DSU mi-a trimis deja o situaţie. S-au înregistrat efecte în 34 de localităţi din 14 judeţe – Alba, Argeş, Botoşani, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Hunedoara, Olt, Prahova, Sibiu şi Timiş. S-a intervenit şi se intervine pentru evacuarea apei în 11 case, 7 anexe gospodăreşti, 56 de curţi, 70 de beciuri şi subsoluri, 3 sedii ale unor operatori economici, 3 sedii ale unor instituţii publice. Vom trece fiecare judeţ în revistă şi vom vedea care sunt exact nevoile pentru fiecare unitate administrativ-teritorială. În acelaşi timp aş vrea să ne spuneţi dacă mai există situaţii de maximă urgenţă, dacă mai sunt persoane izolate, în pericol, dacă mai avem trafic rutier sau feroviar întrerupt”, a completat premierul.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a luat luni decizia scoaterii din rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate şi alocarea lor către unităţilor administrativ-teritoriale Ocoliş, Câmpeni, Sohodol şi Roşia Montana din judeţul Alba, zone afectate de inundaţiile de săptămâna precedentă.

Premierul Florin Cîţu a precizat că „vor urma şi ajutoarele financiare pentru fiecare gospodărie avariată”.