Florin Cîțu explică de ce avem nevoie de stare de alertă cu 60 de cazuri de coronavirus pe zi

Premierul Florin Cîțu susține că starea de alertă a fost prelungită pentru o mai bună prevenție. În realitate, nu există niciun motiv pentru care starea de alert a fost prelungită, poate doar ușurința cu care instituțiile post spăla bani de pe urma pandemiei sau detașările „complet legale” în timpul stării de alertă.

Florin Cîţu a fost întrebat, joi seară, la Craiova, de ce a fost prelungită starea de alertă dacă situaţia epidemiologică este bună şi a răspuns: ”Trebuie să fim vigilenţi în continuare. Am relaxat unele condiţii, dar este important să rămânem vigilenţi şi este important să ne vaccinăm, este singura soluţie de a scăpa de pandemie. Aceste restricţii pe care le impunem nu ne salvează de pandemie, doar vaccinarea ne salvază de pandemie”.

Întrebat cum merge campania de vaccinare, premierul a precizat: ”Dacă ne uităm la campania de vaccinare prin filtrul cu numărul de persoane infectate zilnic, merge foarte bine. Dar depinde doar de noi să nu avem un val patru, pentru că avem vaccin. Dacă ne vaccinăm, nu vom avea un val patru. Este atât de simplu”.

Starea de alertă a fost prelungită, cu 30 de zile, din 12 iulie.