Florin Cîțu a cumpărat 120 de milioane de doze de vaccin, păgubind bugetul statului, iar acum vrea să le doneze

„Începe să se elucideze misterul celor 120 de milioane de doze de vaccin comandate de România! Cota pe care am primit-o la impuse de la UE și pe care cu siguranță o vom plăti ca fraierii era mult prea mare față de nevoile populației.

În condițiile în care abia am sărit de 5 milioane de vaccinați (puțin peste 10 milioane doze). Guvernul ne-a spus când a apărut această informație halucinanta că surplusul va fi redirecționat. Mai exact revândut. Asta, ca să nu pară că suntem de-a dreptul stupizi, cumpărând ceva ce nu ne trebuie. S-a dat chiar exemplul Danemarcei, care ar fi cumpărat de la noi 1,1 milioane de doze.

Haideți să vă dau și ultimele date despre achiziția cu pricina. România A DONAT până acum 500.000 de doze fraților de peste Prut. Alte 1,3 milioane au fost date AJUTOR pe 5 august către Tunisia, Egipt și Vietnam.Săptămâna asta s-a decis că mai donăm 450.000 de doze Moderna către Coreea de Sud! Atenție, vorbim de o țară mult mai bogată și dezvoltată, comparativ cu România! Dar către care noi am făcut donație..

Realitatea e simplă și o pot vedea toți românii, oricât ne-ar prosti autoritățile. Campania mioritică de vaccinare a fost un eșec total, pe care nu și-l asumă nimerit. Chiar dacă nu era așa, am cumpărat la ordinul european un puhoi de vaccinuri cu care nu avem ce face. Ca să scape de acest cartof încins, ai noștri vor da gratis în stânga și-n dreapta tot ce pot. Dar factura o vom plăti noi, românii! Așa că spor la plătit taxe!”, notează Dragoș Bucura.