FIX 50.000 de euro finanțare la Cluj pentru tineri. Plus încă 12.000 de euro în etapa a doua

Fondul de Inovare și Experiment Cluj-Napoca (FIX Cluj) este un proiect antreprenorial la prima ediția, care finanțează tinerii din municipiu cu granturi de 50.000 de euro. 40 de idei au trecut în etapa următoare. 

Fondul de Inovare și Experiment Cluj-Napoca (FIX Cluj), este un proiect unic în România, care ajută tinerii din municipiul Cluj-Napoca să creeze inițiative de antreprenoriat inovator, care a intrat într-o nouă etapă. Primul fond de inovare dedicat finanțării inițiativelor antreprenoriale ale tinerilor clujeni a fost lansat la sfârșitul anului 2021 de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Clusterul de Educație C-EDU și Fundația Botnar, ca rezultat al unui proces de co-design al ecosistemului de inovare clujean, potrivit unui comunicat FIX Cluj transmis ZIUA DE CLUJ.

„Susținerea de către Primărie a acestui fond de inovare este consecința ecosistemului de inovare care s-a creat la Cluj. Inovarea nu poate fi dictată, ea se întâmplă acolo unde găsește condițiile specifice, acel ecosistem pe care noi, clujenii, am reușit să îl punem la punct. Atât mediul de business, cât și tinerii, resursa fundamentală a orașului, administrația cu infrastructura și cu viziunea și cu banii, de cele mai multe ori și ceilalți parteneri cu gândirea deschisă și critică. Acest proiect, unic în România și admirat de alte orașe europene, este dovada faptului că acest oraș, prin excelență al tineretului, își respectă blazonul. Suntem în Anul European al Tineretului și nu degeaba am venit în fața tinerilor cu acest program, tocmai pentru a fructifica toate componentele avantajelor competitive. Clujul va fi adevăratul învingător din acest demers”, Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca.

În prezent, din 145 de propuneri inovatoare, primite în urma publicării unui apel dedicat în acest sens pe parcursul lunii octombrie a anului trecut, 40 de idei au fost selectate să participe în etapa următoare a proiectului.

 » Aflați mai multe informații aici.