Fiul șefului Securității din Vrancea, numit de PSD în funcția de ministru al Apărării

Consiliul Politic Naţional al PSD l-a votat, luni, în unanimitate, pe senatorul Angel Tîlvăr (60 de ani), drept propunere a formațiunii pentru funcția de ministru al Apărării, demnitate ocupată interimar de premierul Nicolae Ciucă după demisia fostului ministru Vasile Dîncu. Tîlvăr a obținut votul unanim al membrilor din CPN al PSD.

Timp de 20 de ani parlamentar de Vrancea, Angel Tilvăr a mai fost în 2015 ministru-delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni. El este președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.

Este doctor în științe umaniste, a terminat facultatea de limbi străine și a urmat cursuri la Colegiul Național de Apărare, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” și Institutul Diplomatic Român.

Angel Tîlvăr este fiul odiosului șef al Securității care a terorizat Vrancea în perioada comunistă, Gelu Tîlvăr. PSD-ul nu se leapădă de meteahna de a promova fiii foștilor nomenclaturiști și securiști în funcții cheie în stat. Vorba ceea: vin ai noștri, pleac-ai noștri, noi rămânem tot ca proștii. Gelu Tîlvăr a fost prieten la cataramă cu Ilie Sârbu.