Fițiu Avram vrea să transforme casele clujenilor în case ecologice (P.E.)

Fițiu Avram vrea să transforme casele clujenilor în case ecologice (P.E.)

Proiectului candidatului PMP are ca scop finanţarea de către primărie, a unei părţi din costurile aferente obţinerii unei locuinţe verzi, fie ea casă sau apartament. Acest lucru se poate referi la contribuirea la plata ratei bancare, sau la sprijinirea unor alte costuri adiţionale, de dotare cu plante sau arbori, seminţe pentru grădină, ornamentarea grădinii, sau alte tipuri de amenajări care merg în această direcţie. Ţelul este obţinerea, în timp, a unor cartiere întregi verzi. Astfel, clujenii vor putea să trăiască în permanenţă într-o ambianţă naturală şi sănătoasă.

Viziunea candidatului PMP, Fiţiu Avram, merge către un viitor în care Cluj-Napoca să deţină cartiere verzi, iar acest proiect ar putea fi un prim pas spre acel viitor. Casele verzi sunt mai potrivite pentru realitatea actuală, contribuie la un mediu mai propice, şi pot fi o moştenire de preţ pentru copii noştri, nu doar ca şi proprietate, dar şi pentru faptul că acestea duc la un mediu mai puţin poluant. În plus, proiectele candidatului PMP se aliniază cu direcția ecologică stabilită și impusă de Uniunea Europeană.

Casele verzi, deşi cer o investiţie mai mare pentru a fi clădite, devin rentabile odată cu trecerea timpului, tocmai datorită beneficiilor pe care le aduc cu sine.

Dar ce înseamnă o casă verde? În primul rând, materialele utilizate în construcţia acesteia sunt în totalitate naturale. Mai apoi, casele verzi se folosesc de panouri solare pentru încălzire, şi de panouri fotovoltaice pentru a genera energie electrică.

Casele verzi sunt mai uşor de întreţinut şi rezistă mai bine în timp . Mai mult decât atât, acestea sunt mai luminoase şi mai călduroase iarna, şi oferă un mediu sigur pentru familia pe care o găzduieşte.

Publicat de: SC Monitorul Events SRL. Comandat de: Partidul Mișcarea Populară Filiala Cluj. CUI: 21200020

 » Aflați mai multe detalii…

 » Citește mai multe detalii pe www.60m.ro