Fetiţa de două luni înjunghiată de tată se simte mai bine: respiră spontan şi mănâncă

Medicii de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi au veşti mai bune despre fata de 2 luni care a ajuns în stare gravă la unitatea medicală după ce a fost înjunghiată de tatăl ei. În momentul de faţă, după ce a fost detubată, micuţa continuă să respire spontan şi mănâncă fără probleme.„Starea fetiţei de la Roman este momentan stabilă, aşteptăm să vede ce decide echipa de chirurgie şi medici anestezişti, care este pasul următor în ceea ce priveşte starea acesteia. Va mai fi operată doar dacă apar complicaţii, momentan nu este cazul”, a declarat Alina Belu, managerul unităţii medicale.

Medicii de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” spun că fetiţa a ajuns în şoc hipovolemic, având nevoie de intervenţie chirurgicală pentru reechilibrare, fiind vorba despre un şoc traumatic sever. Imediat după ce a ajuns la spital, membrii echipei chirurgicale au evaluat leziunile organelor din cavitatea abdominală şi au efectuat tratamentul chirurgical al acestora.

Prognosticul medicilor se menţine unul rezervat, având în vedere gravitatea leziunilor, însă evoluţia pacientului este una pozitivă. În cazul fetiţei, riscurile cele mai mari sunt cele legate de funcţionalitatea organelor interne. Medicii au explicat că a fost afectat atât intestinul, cât şi capsula hepatică, urmând să vadă zilele următoare cum va evolua starea sa.

 » Aflați mai multe informații aici.