Fetiță agresată sexual de tatăl său: ”Trebuie să te pregătesc pentru când vei fi mare”

Fetiță agresată sexual de tatăl său: ”Trebuie să te pregătesc pentru când vei fi mare”

Doi fraţi, o fată de 12 ani și un băiat de 10 ani, din Satu Mare au fost plasaţi de o judecătoare în casa unui tată abuzator. Vreme de doi ani, copiii au fost bătuţi, umiliţi şi înfometaţi.

Statul a stat deoparte şi s-a uitat. În 2017, după ce a fost agresată sexual de tatăl ei, fata care mergea pe 15 ani l-a reclamat la poliţie. Ancheta a durat 3 ani şi jumătate, iar, între timp, fratele minor al victimei a fost trimis din nou în grija bărbatului, ca și prima oară, tot printr-o sentinţă civilă, informează libertatea.ro.

În octombrie anul acesta, Adrian Z. a primit 2 ani şi jumătate de închisoare, fără să fie decăzut din drepturile părinteşti. Decizia nu e definitivă.

În toamna lui 2014, când părinţii ei au divorţat, Ana avea 12 ani. Mama i-a explicat atunci că ea trebuie să se mute la ţară, în casa bunicilor, şi că, pentru ea şi fratele ei, ar fi poate mai bine dacă ar locui cu tatăl lor, ca să nu schimbe școala.  În teorie, statul ar fi trebuit să o ajute pe mamă, ca să prevină separarea copiilor de ea.

În orice proces de divorţ cu copii, autoritatea tutelară de la primărie trebuie să efectueze o anchetă psihosocială la domiciliul părinţilor. Raportul anchetei e semnat apoi de şeful serviciului, de directorul juridic şi de primar.

În cazul fraţilor Z., ancheta psihosocială a fost, cel mai probabil, o simplă formalitate. Tatăl, Adrian Z., avea o singură cameră în care urma să locuiască împreună cu cei doi copii. WC-ul era în curte, iar bucătăria lipsea.

Dar, pe lângă condiţiile precare, o anchetă serioasă ar fi descoperit şi că bărbatul avea probleme cu alcoolul şi devenea agresiv, atunci când se îmbăta.  După ce statul român, prin autoritatea locală şi cea judiciară, i-a trimis în grija lui Adrian Z., viaţa Anei şi a fratelui ei mai mic a devenit un chin.

Tatăl bătea copiii şi le bea bursele  Aproape în fiecare seară, Ana şi Paul mergeau prin barurile din cartier, ca să-l aducă acasă pe tatăl lor care abia se mai ţinea pe picioare. Drept răsplată, bărbatul îi înjura şi îi bătea pe copii.

Într-o seară, în iunie 2016, Adrian Z. s-a întors acasă băut. Cei doi fraţi dormeau. Bărbatul s-a băgat în pat, lângă fiica lui, şi a început să o mângâie şi s-o atingă în zonele intime, în timp ce-i spunea: „trebuie să te învăț şi să te pregătesc pentru când vei fi mare”.

Citeşte întreaga ştire: „Trebuie să te pregătesc pentru când vei fi mare”, i-a spus tatăl fetei lui de 12 ani. O judecătoare i-o dăduse în grijă abuzatorului fără să cerceteze actele din dosar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.