Fermierii şi transportatorii au cerut aviz pentru a protesta în Bucureşti – Solicitare făcută pentru 50.000 de persoane şi 200 de utilaje / Nicuşor Dan: Nu va afecta traficul din Bucureşti – 5.000 de persoane şi 200 de vehicule

Fermierii şi transportatorii au cerut, joi, aviz pentru a protesta în Piaţa Victoriei, solicitarea fiind făcută pentru 50.000 de persoane şi 200 de utilaje. Primarul general al Capitalei, Nicuor Dan, a precizat că a aprobat solicitarea, dar pentru 5.000 de participanţi şi 200 de vehicule.

UPDATE: ”Am aprobat un protest care nu va afecta traficul din Bucureşti. Acesta va avea loc duminică, luni şi marţi în parcarea din Piaţa Constituţiei”, a transmis, joi, primarul general al Capitalei, Nicuţor Dan.

Acesta precizează că manifestarea a fost aprobată pentru 5.000 de persoane, 100 de tractoare şi 100 de capete tractor de tir.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Protestatarii au cerut, joi, Primăriei Capitalei să avizeze manifestarea, pentru trei zile – 21, 22 şi 23 ianuarie, în Piaţa Victoriei.

Potrivit cererii, ar urma să participe 50.000 de persoane, cu 200 de utilaje.

Protestatarii afirmă că vor sta doar în Piaţa Victoriei, fără a fi necesară închiderea traficului în zonă.

Oficialii Primăriei Capitalei iau în calcul să avizeze manifestare, dar posibil cu număr mai mic de participanţi.

Fermierii şi transportatorii protestează, joi, în mai multe zone din ţară, pentru a noua zi consecutiv.

Anterior, Nicuşor Dan a anunţat că nu a avizat până acum protestul pentru ce cererile nu erau rezonabile, dar şi-a arătat disponibilitatea de a aviza protestul dacă acesta se încadrează în limite legale.