Fermierii din Suceava și Botoșani încurcă traficul spre Vama Siret. Coloana de camioane blocate a ajuns la 20 de kilometri

În jur de 100 de fermieri continuă protestul în apropierea Vămii Siret, cu peste 50 de tractoare, şase TIR-uri şi 15 mașini. Coloana de camioane blocate pe DN 2, la ieşirea din România spre Ucraina, a ajuns la aproximativ 20 de kilometri.

Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, Ovidiu Mugurel Laicu, a declarat pentru Agerpres că este vorba despre camioanele care urmau să iasă din România, spre Ucraina, prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

Camioanele sunt blocate de protestul fermierilor care, începând de luni, au ocupat trei din cele patru benzi de circulaţie de pe tronsonul dintre oraşul Siret şi Punctul de Trecere a Frontierei. „Coloana de maşini ajuns până la Grăniceşti”, a precizat Laicu.

Între timp, autorităţile din Suceava au decis să permită camioanelor blocate să înainteze spre frontieră, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ). Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, Roxana Iuliana Botezatu, de la ora 9.30, camioanele se pot deplasa în coloane de câte zece de la Siret până în Punctul de Trecere a Frontierei.

Peste 150 de şoferi din Ucraina au protestat marţi, în centrul oraşului Siret, fiind nemulţumiţi de faptul că din cauza manifestaţiei transportatorilor şi agriculturilor le este blocat accesul în vamă.

Știrea inițială:

Traficul rutier era restricționat miercuri dimineață pe DN 2, la Afumaţi, judeţul Ilfov și pe DN 2, în Vama Siret, ca urmare a protestului transportatorilor şi fermierilor, a anunțat Infotrafic. În continuare sunt maşini şi utilaje parcate pe DN 2, în judeţul Ilfov, la Afumaţi, dar şi la Vama Siret.

În timpul nopții, camioanele și tractoarele au blocat vama Albița, din județul Vaslui, și intrările în portul Constanța. 50 de șoferi au rămas fără permise și au fost amendați cu câte 1.500 de lei, după ce au mers pe contrasens pe autostrada 4, între Ovidiu și Agigea.